Sådan bruger du WOOF....

WOOF er udviklet af lærere - og vi har udviklet det værktøj, som vi selv manglede.
Det er udviklet med fokus på at virke i klassen - det vil sige være nemt, engagerende og skabe reel udvikling.

"Magien med WOOF sker, når man WOOFer med klassen og de ser resultatet af deres tjek-ind. Når de ser at de ikke er alene og at de sammen kan hjælpe hinanden", Lea, medstifter af WOOF

Prøv det med din klasse og oplev magien 🤩

Kom i gang  – 2 min

Det er virkelig nemt og hurtigt at komme igang med WOOF. Du kan oprette en gratis bruger og begynde at arbejde med WOOF i dag!

Sådan foregår et WOOF

Hvor tit skal man arbejde med WOOF?

WOOF er digitalt og fleksibelt, og du kan bruges som det passer bedst i din klasse!
Vores generelle anbefalinger er

  • WOOF 1-2 gange om ugen. Når klassen tjekker ind regelmæssigt sikrer I, at I løbende arbejder med klassens trivsel og fællesskab, og at I kan addressere udsving i klassens trivsel tidligt og effektivt.

  • Kør BrainBreaks (5 min) og Challenges (15 min) efter behov, og når I har lyst! Det er øvelser og aktiviteter, som styrker relationerne i klassen og kan bruges både til at opbygge fællesskab og forebygge konflikter og mistrivsel.

  • Kør 2-4 forløb om året. WOOFs forløb beestår af 3-4 lektioner, hvor I i en periode har ekstra fokus på at løfte klassens trivsel. I kan arbejde med WOOFs forløb eller med andre forløb og følge klassen udvikling

Læs mere om WOOFs forskellige materialer

Gør WOOF til en vane

I skolen er rutiner guld værd - det hjælper både voksne og børn med at skabe forudsigelighed, så man ved hvad der skal ske og så man husker det.
Mange lærere lægger derfor WOOF ind på en fast dag i ugen - evt hvor man har klassens time (hvis man er så heldig at have det).
I kan sætte 10 minutter af til at WOOF og snakke om ugen eller I kan sætte mere af til også kan prøve kræfter med ugens Challenge, en BrainBreak eller køre et forløb

Forløb udvalgt til din klasse

Klasser er ikke ens, og klasser har ikke brug for det samme for at rykke sig.
Når klassen tjekker ind danner der sig et billede af klassens type, styrker og udfordringer. WOOF matcher automatisk klassen med forløb, som passer til klassen, så I kan arbejde mere effektivt med at løfte klassen.
I kan også benytte WOOF til at opdage og udforske problematikker og arbejde med det i forløb sideløbende med WOOF - og stadig bruge WOOF til at se om de indsatser, som I sætter igang virker og gør en forskel for eleverne.

Styrk fællesskabet med Challenges og BrainBreaks

Et trygt og sammenhængende klassefællesskab er essentielt for elevers trivsel og læring.
På WOOF er der også Challenges og BrainBreaks, som er samarbejdsøvelser, som man kan køre, når det lige passer ind – eksempelvis i forbindele med skift mellem aktiviteter eller som en del af klassens time.
BrainBreaks tager 5 minutter og har fokus på at være sjove aktiviteter, som styrker relationerne mellem eleverne og giver ny energi til udnervisningen.
Challenges er 15-minutters øvelser, hvor hele klassen skal samarbejde om en øvelse. Det styrker klassens “Vi”-forståelse og oplevelse af at kunne lykkes sammen.

WOOF i teamsamarbejdet

Som lærerteam kan I bruge WOOF på jeres teammøder til at skabe fælles forståelse af klassens trivsel gennem dataindsigterne. Dataindsigterne viser ikke alt, men er et godt udgangspunkt for en dialog i teamet om klasserne og årgangene og et udtryk for elevernes stemme. I teamet kan I vælge fokusområder for klasserne og årgangen, som I sammen vil arbejde med og løbende følge med i klassernes udvikling.

Opsummering: WOOF er et komplet udviklingsværktøj

WOOF giver bare et survey-værktøj! WOOF giver dig værktøjer til at

  1.  indsamle elevernes inputs (let og simpelt gennem WOOF tjek-indet)

  2.  skabe overblik og indsigt i status og tendenser

  3.  Sætte effektivt ind med WOOFs forløb og aktiviteter udvalgt til klassen

  4.  Følge udviklingen og evaluere indsatsen

    og gøre det igen og igen…. (fordi arbejdet med trivsel jo aldrig stopper… )

Sådan foregår et WOOF

Opret en gratis bruger

Se mere om fordele ved at være en  WOOF-skole?